Abstrakt färgglad bild på vape med olika fruktdofter.

Sluta röka med nya vanor

Det bästa du kan göra för att gynna din hälsa är att sluta röka. Nya faror och problem med cigaretter upptäcks i princip dagligen. I dag finns det bra avvänjningsmetoder och produkter som kan göra vägen mot ett rökfritt liv enklare.

För att trappa ned på cigaretterna, kan utbudet på Premium Vape var en bra start. Där hittar du tobaksfria alternativ till rökning, i många olika smaker och modeller. Du kan effektivt använda dessa produkter för att minska på cigaretterna och till slut bli helt nikotinfri.

Byt ut dåliga vanor mot bra

När du ska sluta röka kan det vara bra att introducera nya vanor i ditt liv. Att gradvis byta ut cigaretterna mot e-cigg är en bra start, men att till exempel börja promenera regelbundet kan också hjälpa. Många rökare saknar också småpauserna i vardagen som rökningen ger. Det finns dock inget som hindrar att du tar dessa pauser ändå och gör något annat. En fördel är att i princip alla andra aktiviteter du kan komma på, är bättre än att röka.

Påminn dig själv om farorna med rökning

De flesta av oss i dag, vet att rökning är skadligt. Många växte upp med flera föreläsningar i skolan om riskerna med rökning, men trots det kan det vara värt att uppdatera dig själv om nya forskningsrön kring rökning och cigaretter.

”Man löper en högre risk för demens, ju fler cigaretter en person röker per dag”, skriver SVT i en artikel om en ny studie från Washington University School of Medicine.

Som nikotinberoende är det svårt att objektivt reflektera när suget väl kommer. Men med kunskap och stöd utifrån kan alla sluta röka. Det handlar bara om att hitta en metod som fungerar för just dig.