Så kan kosttillskott hjälpa dig vid träning

Det är viktigt att ha en bra kosthållning för att kunna prestera så bra som möjligt vid träning. En rekommendation är att ha en varierad kost för bästa resultat. Det går även att kombinera kosten med olika kosttillskott.

Du kan abonnera på www.vitaepro.se för att få regelbunden tillgång till de bästa kosttillskotten. Det finns ingen bindningstid eller uppsägningstid och du får leverans var sjätte vecka. För att kosttillskott ska ge maximal effekt är det viktigt att du tar det regelbundet.

Därför är det bra med kosttillskott

Det finns kosttillskott som kan hjälpa till med olika saker. Till exempel kan kosttillskott hjälpa till att bygga muskler vid träning eller stötta energinivån. Det är även populärt att äta kosttillskott som bidrar till att behålla immunförsvarets normala funktion. För de som inte äter fisk regelbundet kan det vara bra att äta kosttillskott med omega 3-fettsyrorna DHA och EPA.

Viktiga mineraler och vitaminer

De allra viktigaste mineralerna att få i sig är järn, kalium, kalcium, magnesium och zink. Dessa mineraler hittar du ofta i kosttillskott. Många som bor i Sverige tar också kosttillskott med vitamin D då det är brist på sol under vintermånaderna. Känner du dig trött eller hängig kan det vara läge att se om du har brist på någon viktig mineral eller vitamin. Många är helt omedvetna om att de har vitaminbrist.

Få i dig rätt mängd mat

Det är extra viktigt vid träning att du äter rätt för att få tillräckligt med energi. En dålig kost kan göra att du inte bygger muskler. När du äter ordentligt och får i dig alla vitaminer och mineraler kommer du troligtvis också få bättre resultat vid träning. Har du brist på någon mineral eller vitamin kan kosttillskott hjälpa till. Det ska dock inte ersätta en varierad kost.