Därför ska du fylla tallriken med superfoods

Vissa livsmedel är bättre än andra att äta. Superfoods är en kategori inom mat som är värt att försöka äta lite mer av. Då ökar du chansen att leva ett långt och hälsosamt liv.

Superfoods är en term som används för näringsrika livsmedel som anses vara speciellt fördelaktiga för din hälsa och ditt välbefinnande. Denna typ av livsmedel är ofta fullproppade med vitaminer och mineraler, antioxidanter och polyfenoler. Det alla superfoods har gemensamt är att de kan bidra till att du lever längre och håller dig frisk. Om du är intresserad av att implementera mer superfoods i din kost kan du enkelt hitta allt du behöver på nätet, beställ superfood på https://www.dcg.se/c/superfood om du vill köpa kvalitativa produkter. Där hittar du mängder med superfoods, sortimentet är välsorterat och du kommer med stor sannolikhet inte bli besviken på kvalitén.

Tips på superfoods att satsa på:

  • Broccoli
  • Gurkmeja
  • Hasselnötter
  • Ingefära
  • Rödbeta
  • Blåbär
  • Gojibär

Fyll skafferiet med superfoods

Det är exempelvis perfekt att beställa superfoods som fröer, nötter, torkade blåbär eller blåbärspulver, gurkmeja, gojibär, honung, choklad, tranbär, kryddor och örter på nätet och ha i skafferiet. Sedan kan du komplettera sådana livsmedel med bra fisk och mejeriprodukter som du köper i matbutiken. Handla gärna livsmedel som är i säsong om du vill komma billigare undan.

Kombinera olika superfoods

Nyckeln till ett hälsosamt liv är att konsumera rätt livsmedel som verkligen innehåller bra näringsämnen. Tänk på att det finns inget enskilt livsmedel som ensamt kan göra din hälsa bättre. Du behöver kombinera olika livsmedel för att ta del av det fina hälsofördelar som superfoods kan ge. Att äta lax, bär och nötter är några matvaror som skyddar ditt hjärta. Blodtrycket kan påverkas positivt av superfoods och du kan även minska risken för diabetes.

Att äta bär av olika slag är bra att satsa på. Nötter, bladgrönsaker, korsblommiga grönsaker, baljväxter och fullkorn är andra superfoods som det är värt att äta mer av. Mestadels är superfoods växtbaserade men det finns även fisk och vissa mejeriprodukter som också faller inom ramen för superfoods. Exempelvis är lax, ägg och yoghurt mat som du kan må väldigt bra av att äta mer av. Ett tips är att kombinera olika superfoods i en måltid som exempelvis att äta yoghurt med olika fröer, nötter och bär.